Via de zorgverzekering

Ergotherapie wordt vergoed vanuit het basispakket van alle zorgverzekeraars. Jaarlijks heeft iedereen recht op 10 uur ergotherapie. Ergotherapie valt onder het algemeen eigen risico, dit bedraagt minimaal 385 euro per jaar. Het eigen risico geldt niet voor verzekerden jonger dan 18 jaar en vergoedingen vanuit het aanvullende pakket. Naast de 10 uur vanuit het basispakket worden in diverse aanvullende verzekeringen extra uren ergotherapie vergoed. Dit is afhankelijk per zorgverzekeraar en kunt u controleren in de polisvoorwaarden van uw verzekering of door contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. De ergotherapie behandelingen worden door Ergotherapie Progres rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd.

Om een afspraak te maken met een ergotherapeut is een verwijzing niet altijd noodzakelijk. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de ergotherapie behandeling zonder verwijzing van een (huis)arts. Met een verwijzing van uw (huis)arts komt u direct in aanmerking voor ergotherapie. Wanneer u zonder verwijzing een afspraak maakt zal de ergotherapeut een screening uitvoeren en de huisarts op de hoogte brengen van de behandeling. Ergotherapie Progres geeft de voorkeur aan behandelen na verwijzing van een (huis)arts.

Overige financiering

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf de ergotherapie behandelingen te financieren. Het NZa-tarief voor ergotherapie bedraagt €16,20 per 15 minuten behandeltijd. Indien een huisbezoek wordt afgelegd zal een toeslag aan huis (TAH) van €27,05 in rekening worden gebracht. Daarnaast kan een ergotherapeutisch advies op verzoek van de WMO gegeven worden. Voor de WMO gelden dezelfde NZa-tarieven.

Tot slot is het mogelijk dat de ergotherapeut advies geeft over arbeid en gezondheid. In overleg met u wordt een passend pakket opgesteld. Hierbij kan gedacht worden aan het instellen van de gehele werkplek of enkel de bureaustoel. Neem voor verdere informatie of het aanvragen van een offerte vrijblijvend contact met ons op.